Zapraszamy do przekazywania starych przedmiotów, na potrzeby wystawy muzealnej w budynku zabytkowego spichlerza w Brożcu - tel. 77 4667545

 

XVIII edycja konkursu NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO

Marszałek Województwa Opolskiego oraz Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wraz z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie zapraszają mieszkańców województwa opolskiego do udziału w XVIII EDYCJI KONKURSU NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO SMAKI REGIONÓW.

 

 

CELEM Konkursu jest identyfikacja i promocja tradycyjnej, regionalnej żywności oraz upowszechnianie wiedzy o niej.

Tegoroczna edycja konkursu zostanie przeprowadzona w dwóch kategoriach: na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz najlepszą potrawę regionalną.

Regionalny finał Konkursu odbędzie się w dniu 2 września 2018 r. podczas obchodów DOŻYNEK WOJEWÓDZKICH w Paczkowie.

 

Dokumentację należy przesłać lub dostarczyć do Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 27 lipca 2018 r. z dopiskiem „Dział ROW" na adres:

Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie:

ul. Główna 1

49-330 Łosiów

Osoby do kontaktu:

Pani Renata Wojas oraz Jadwiga Sadlej

+48 600 403 526

77 44 37 159


Regulaminy i karty zgłoszeniowe:

PDFREGULAMIN_OGÓLNY.PDF

PDFREGULAMIN_NA NAJLEPSZĄ POTRWĘ REGIONALNĄ .pdf

PDFREGULAMIN NA NAJLEPSZY REGIONALNY PRODUKT.PDF

DOCKARTA ZGŁOSZENIA -produkt_opolskie_2018.doc

DOCKARTA ZGŁOSZENIA-potrawa_opolskie_2018.doc